Съдържание:

Цитонамазка
Колпоскопия
HPV типизиране
Бяло течение
Епидурална анестези
я

 

ВАЖНО ЗА БЪДЕЩИТЕ МАЙКИ

ЕПИДУРАЛНА АНАЛГЕЗИЯ ЗА ОБЕЗБОЛЯВАНЕ НА НОРМАЛНО РАЖДАНЕ.

 

Премахването на родилната болка е необходимо както от хуманна, така и от терапевтична гледна точка.Епидуралната аналгезия е най-ефективния метод за обезболяване на вагинално раждане.
Болката по време на раждане се счита за една от тези с най-голям интензитет при човека.Болката по време на раждане има дори негативен ефект върху хода на раждането.Родовата дейност под влияние на различни хормони и активни вещества може да бъде нерегулярна и некоординирана,което се отстранява с прилагането на епидуралната аналгезия.
Родилната болка  въздейства изключително негативно върху сърдечно-съдовата и дихателната сисема на родилката.Това може да доведе до декопменсация  и сърдечна недостатъчност на жени със сърдечно – съдови заболявания.
Прилагането на епидурална аналгезия при такива жени е задължитерно условие за благоприятен завършек на нормалното раждане.
Силната болка може да доведе и до нарушаване на психическото състояниена родилката с последващо негативно отношение към детето,нежелание за полов живот,да отключи латантни психични заболявания.
Премахването на болката води да повишаване на плацентарния кръвоток с 35 %, а при наличие на прееклампсия с до 100 %.
Затова тя е много подходяща за жени с сърдечно-съдови заболявания,прееклампсия,ретардация на плода и недоносеност.
Абсолютни контраиндикации за прилагането и са : коагулопатии,шоково състояние,повишено вътречерепноналягане,сепсис,мекотъканни инфекции на мястото на прилагане,нежелание нажената.
Относителни контраиндикации : деформации на гръбначния стълб,високостепенно затлъстяване,несътрудничество на пациентката,липса на подготвен екип,невъзможност до 5 опита да се осъществи манипулацията.
Възможните странични ефекти и усложнения са :
Сърбеж по тялото – от прилаганите препарати , които са бързопреходни.Хипотония затова е задължителна венозната инфузия но 2000мл водно – солеви разтвори,и подаване на кислород през маска на жената.Гадене, повръщане ,болки в гърба, главоболие.
Най – тежкото усложнение – спиране на дишането се наблюдава изключително рядко.Дължи се на подтискане на дихателния център.

 

 
начало | услуги | инфо | контакти | галерия